Gevel reiniging en inpregneren

Gevel impregneren:

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is met mossen of algen, dan is de gevel impregneren een goede oplossing. Hierdoor is deze jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Het is dus van groot belang om uw gevels te beschermen. Hoe vroeger een gevel aangepakt wordt hoe langer de levensduur en hoe goedkoper de prijs.

Voordelen van gevel impregneren:

  • Er kan geen vocht meer binnentreden in de gevel.
  • De gevel heeft een langere levensduur met minder reparatiekosten.
  • Een waterafstotende gevel.
  • Waterdampdoorlaatbaarheid van de gevel blijft behouden.
  • De aangroei van algen en mossen wordt weggenomen doordat er geen vruchtbare bodem kan ontstaan omdat de gevel droger is.
  • Vuil en aangroei zijn makkelijker te verwijderen.

Milieuvriendelijk/biologisch

Tegenwoordig heb je ook milieu vriendelijk impregneermiddel. Deze zijn op waterbasis in plaats van op siliconen basis gemaakte gevel impregneer middelen. Het spreekt voor zich dat impregneer  op waterbasis veel beter voor het milieu is.

VEBRU schilders is uw partner in specialistisch schilderwerk

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte / advies. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
Scroll naar boven