Het aanbrengen van brandvertragende Coatings

Brandvertragende coatings

 

Brandvertragende coatings

Voor de veiligheid van mensen is het bij brand van groot belang dat een gebouw zo lang mogelijk overeind blijft staan. Brandvertragende coating op stalen hoofddraagconstructies is hiervoor de oplossing. Deze coating zorgt voor een langere draagkracht. Brandwerende coating voor staal is een dunne laag coating die wordt aangebracht op het staal. Bij hoge temperaturen zwelt (schuimlaag) de coating op. De isolerende werking van dit schuim

beschermt de constructie een aantal minuten (30, 60 of 90 minuten) tegen de kritieke temperatuur waarbij het staal zou bezwijken.

Hoogwaardige oplossingen

Het aanbrengen van brandwerende verf op staal is specialistisch werk en gebeurt onder strenge controle om aan de eisen van het wettelijke Bouwbesluit (2012) te kunnen voldoen. VEBRU Schilders kan brandvertragende coatings na montage op de bouw aanbrengen. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers van brandwerende coatings zoals PPG (Sigma), International Paint (AKZO), Hensel, Sika voor staal en cementgebonden systemen.

     VEBRU Schilders uw partner voor brandwerende coatings.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vrijblijvend advies over brandpreventie bij betonnen en stalen draagconstructies. VEBRU Schilders is met haar partners specialist op dit gebied.

 

 

 

Scroll naar boven