Gevel impregneren:

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is met mossen of algen, dan is de gevel impregneren een goede oplossing. Hierdoor is deze jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Het is dus van groot belang om uw gevels te beschermen. Hoe vroeger een gevel aangepakt wordt hoe langer de levensduur en hoe goedkoper de prijs.

Voordelen van gevel impregneren:

  • Er kan geen vocht meer binnentreden in de gevel.
  • De gevel heeft een langere levensduur met minder reparatiekosten.
  • Een waterafstotende gevel.
  • Waterdampdoorlaatbaarheid van de gevel blijft behouden.
  • De aangroei van algen en mossen wordt weggenomen doordat er geen vruchtbare bodem kan ontstaan omdat de gevel droger is.
  • Vuil en aangroei zijn makkelijker te verwijderen.

Gevelonderhoud:

Dit onderdeel van het gebouw moet weer en wind kunnen doorstaan. Zeker in Nederland is een regelmatig onderhoud van gevels erg belangrijk. Tegen het regenachtige klimaat moeten gevels immers bestendig zijn en blijven. Gevels worden echter nauwelijks onderhouden en zo kunnen deze op den duur ernstige gebreken gaan vertonen. Dit kan onder meer schade en verkleuring aan de gevel opleveren wat invloed heeft op de uitstraling van uw pand. VEBRU schilders werkt met de nieuwste technologie op het gebied van gevelcoating systemen. Zo zijn er producten die kunststof kozijnen weer als nieuw maken of u heeft een bedrijfspand met sandwich panelen die er na jaren van weersinvloeden niet meer zo mooi uitzien , hier hebben wij uitermate geschikte coatings voor die ervoor zorgen dat u gevel er weer super mooi bij staat. Wij hebben door de jaren heen al voor verschillende grote opdrachtgevers waaronder Dutch Flower Group , Flora Holland en de Gemeente Den Haag dit soort werk mogen uitvoeren.

VEBRU schilders is uw partner in specialistisch schilderwerk

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte / advies. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

Milieuvriendelijk/biologisch

Tegenwoordig heb je ook milieu vriendelijk impregneermiddel. Deze zijn op waterbasis in plaats van op siliconen basis gemaakte gevel impregneer middelen. Het spreekt voor zich dat impregneer  op waterbasis veel beter voor het milieu is.