Brandwerende coating en beplating:

VEBRU Schilders is actief op het gebied van brandwerende applicatie’s en advies voor brandpreventie.

Wij zijn uitstekend ingevoerd in de wet- en regelgeving ten aanzien van brandveiligheid. Hiervoor werken wij samen met gerenommeerde leveranciers van brandwerende coatings zoals PPG (Sigma), International Paint (AKZO) en bijvoorbeeld HENSEL. Indien u een (kosteloos) advies op maat wilt op het gebied van brandpreventie bent u bij VEBRU Schilders aan het juiste adres.

Het vereiste niveau van brandveiligheid van gebouwen én de brandwerendheid van constructies als onderdeel daarvan, ligt vast in de Nederlandse bouwregelgeving, in de vorm van prestatie-eisen. Deze eisen zijn materiaalonafhankelijk en uniform voor heel Nederland. Per constructiemateriaal is er een NEN-norm voor het berekenen van de brandwerendheid.

Het bouwbesluit stelt eisen voor brandwerendheid aan de hoofddraagconstructies van gebouwen. Beton moet bepaalde minimale afmetingen en voldoende dekking op de wapening hebben. Naast beton en hout moeten ook stalen hoofddraagconstructies hieraan voldoen. De eisen met betrekking tot de brandwerendheid van de hoofddraagconstructie wordt beschreven in Hoofdstuk 2 Artikel 2.2. van het nieuwe Bouwbesluit 2003.